Dezinsectie gandaci de bucatarie
Gândacul de bucătărie este o isectă care se găsește în preajma sau în interiorul locuințelor, având ca principale preferințe resturile vegetale și alimentare.
Acești gândaci de bucătărie sunt activi doar în timpul nopții și preferă mediile întunecoase și umede, cu temperaturi cu prinse între 20 și 29 grade Celsius și un nivel al umidității de până la 60%. Fiind specii nocturne, aceste insecte se adăpostesc în timpul zilei în zonele întunecate, cu precădere în pivnițe, crăpături ale pereților și conducte. Astfel, ei sunt întâlniți în special în locuințele situate la parter sau sub acest nivel, fiind depistați foarte rar în locuințe de la etaje superioare.
Ei se ascund și sub podele, în fisuri ale obiectelor de mobilier, în spatele obiectelor sanitare, zone în care oamenii nu au acces prea ușor.
Din cauza faptului că multe dintre speciile de gândaci sunt omnivore, hrănindu-se cu resturi de origine vegetală sau animală, transferul factorilor patogeni către om se realizează cu ușurință. De asemenea, având în vedere faptul că ei se hrănesc cu o serie de alimente din bucătăriile noastre, acestea trebuie analizate cu atenție înainte de consum atunci când bănuim o eventuală infestare a locuinței. Prin consumul alimentelor care au intrat în contact cu un gândac de bucătărie, riscăm să contactăm anumiti virusi transmisi de acesta.
Este foarte important să fim precauți în ceea ce privește acești dăunători chiar de la depistarea unuia în zona în care ne petrecem majoritatea timpului. De aceea, mijloacele de protecție sunt capacanele pentru gândaci, soluțiile de eliminare a acestora și cel mai important și eficient procedeu, dezinsecția profesională.
Așa cum și denumirea lor o spune, aceste insecte sunt întâlnite cel mai frecvent în bucătării, motiv pentru care curățenia periodică și amănunțită este imperios necesară. Dezinsecția profesională a acestui spațiu interior se realizează cu ajutorul aparatelor de tip Fogger cu ceață caldă, care ucide dăunătorii și previne reapariția lor pentru o perioadă de timp, fără a aduce vreo neplăcere omului.
Deși inofensivi la prima vedere, gândacii de bucătărie sunt deranjanți nu doar prin aspectul lor inestetic, ci și prin daunele pe care le pot produce locuinței și implicit, stării noastre de sănătate.
In cazul in care doriti sa scapati de acesti "musafiri nepoftiti" cel mai bine ar fi sa apelati la o firma autorizata si specializata in servicii de dezinsectie gandaci
Articole dezinsectie gandaci de bucatarie
|
|
Cum se inmultesc gandacii de bucatarie
Gândacii de bucătărie sunt insecte rezistente la temperaturi scăzute, motiv pentru care se pot reproduce și în aer liber. Adulții acestei specii apar, în general, la începutul lunii aprilie, când părăsesc locurile în care s-au adăpostit – fisuri ale mobilierului, dușumele, crăpături ale pereților sau pivnițe. Deși sunt considerate insecte sezoniere, ele își pot face apariția pe tot parcursul anului, însă adulții apar de obicei din ...
vezi articolul
|
|
Boli transmise de gandacii de bucatarie
Masculii din specia gândacului de bucătărie au corpul de culoare brun-castanie, cu o lungime cuprinsă între 19 și 25 milimetri, în timp ce femelele sunt brun-negricioase, cu o lungime a corpului situată între 18 și 30 milimetri. Deși este o specie tropicală, gândacul este întâlnit și în zone din România, însă doar în locuințe. Dăunătorii de acest tip atacă produsele alimentare, dar și articolele din piele, bumbac sau ...
vezi articolul
|
|
|