Metode utilizate pentru a tine la distanta capusele
În afara modalităților uzuale de a evita contactul cu acest parazit periculos, căpușa, există pe piață și soluții destinate eliminării acestora din zonele dumneavoastră de relaxare.
Se recomandă, în special, utilizarea de produse organice, disponibile adesea sub formă de uleiuri esențiale care determină îndepărtarea căpușelor prin aroma puternică, ținându-le deci la distanță.
Acestea nu sunt metode costisitoare și se află la îndemâna oricui. Ele pot fi pulverizate pe crengile copacilor și pe suprafața gazonului, însă nu se recomadă aplicarea lor direct pe florile plantelor, sensibilitatea acestora fiind crescută. Pentru a vă ușura munca, multe dintre aceste produse organice de dezinsecție căpușe sunt ambalate în tuburi de spray prevăzute cu pulverizator, astfel că le puteți aplica cu ușurință în zonele verzi din curtea dumneavoastră.
Pentru că protecția plantelor nu asigură întotdeauna împiedicarea contactului căpușelor cu pielea dumneavoastră, este recomandat să vă creați un obicei din a aplica un alt tip de soluții organice, de această dată destinate corpului uman, direct pe piele înainte de fiecare ieșire în aer liber. Datorită faptului că nu sunt concepute din substanțe chimice, ele nu vor dăuna pielii dumneavoastră sau a copiilor.
Chiar dacă substanțele organice nu dăunează pielii, se recomandă citirea cu responsabilitate a instrucțiunilor de utilizare sau a prospectului, după caz.
Metodele descrise mai sus sunt considerate trucuri pentru a ține la distanță pentru perioade scurte de timp paraziții periculoși care vă afectează sănătatea și se recomandă utilizarea lor și în excursii, mai ales în cazul drumețiilor pe munte sau prin păduri.
Pentru efecte de durată îndelungată și cu eficiență maximă, apelați la firme de dezinsecție căpușe care utilizează aparaturi și produse profesionale, concepute în vederea protecției cu un nivel ridicat prin utilizarea atomizoarelor cu debit mare de aer care pulverizează insecticid atent selecționat pentru a trata zona afectată în funcție de tipul de dăunători existenți.
|