Controlul eficientei dezinfectiei
             
              Controlul  eficientei dezinfectiei nu poate fi realizat prin observarea cu ajutorul  organelor de simt (vaz, miros), datorita faptului ca germenii au dimensiuni  foarte mici si nu pot fi percepute prin gust, miros, pipait.  
              Eficienta  dezinfectiei se poate controla prin:  
              1.  Testarea compozitiei substantelor dezinfectante a solutiilor de aplicare a lor  pe suprafete, obiecte, maini. Cand achizitionati dumneavoastra substante  dezinfectante cereti furnizorului, pentru produsul achizitionat fisa tehnica a  produsului si avizul Ministerului Sanatatii.  
              
              2.  Testarea rezultatelor dezinfectiei.Aceasta se face cu ajutorul testelor de  salubritate (sanitatie). Testele de sanitatie reprezinta metoda cea mai simpla  pentru controlul igienei suprafetelor de lucru. Este foarte usor de interpretat  prin compararea culorilor solutiei rezultate cu scala colorimetrica printata pe  tub.  
              Procedura  de testare: 
              –  betisorul din interiorul tubului se imbiba cu 3-4 picaturi de apa distilata;  
                – se  face prelevarea probei de pe o suprafata de 10×10 cm;  
                – se  introduce swab-ul in tub;  
                – se  sparge capsula care contine reactivii specifici, prin apasarea usoara a  tubului;  
                – se  agita puternic in pozitie vertical timp de 15-20 secunde;  
                – se  dezvolta o reactie de culoare;  
                – se  evalueaza rezultatele dupa 8-10 minute, comparandu-se cu scala colorimetrica de  pe tub. 
              Testele  de salubritate pot fi: 
              Calitative - teste  rapide utilizate doar pentru detectarea prezentei germenilor pe suprafetele de  lucru controland eficienta operatiunilor de igienizare. Aceste teste le puteti  achizitiona si dumneavoastra, verificandu-va in acest fel eficienta masurilor  de igienizare intreprinse. 
              
                Cantitative - facute  prin stergerea suprafetelor de lucru (mese, vesela, maini, echipamente de  protectie, pereti, pavimente) la care dorim sa verificam eficienta igienizarii  cu tampoane sterile ce sunt apoi insamantate in medii de cultura, unde microbii  se dezvolta.Aceste teste cantitative sunt facute de personal specializat. Dupa  un interval de timp in coloniile dezvoltate, fiecare microorganism se  identifica. 
              
                Normele sanitare  stabilesc tipurile si numarul de germeni care pot sa existe pe suprafetele de  lucru, maini, vesela, echipament de protectie pentru ca acestea sa poata fi  considerate nepericuloase pentru consumatori. 
              
                Firma noastra este  autorizata sa presteze servicii de dezinfectie in orice locatie sau sector din  Bucuresti. Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informatii. 
              
  |